Aktori i njohur, kujtojmë, vuan nga afazia, një sëmundje që sulmon qendrën e trurit përgjegjëse për të folurit dhe ul aftësinë për të kuptuar apo shprehur fjalët, të lexuarit dhe të shkruarit.

Për shkak të kësaj diagnoze të vështirë, Bruce ndaloi së vepruari. Të gjithë ata që kanë punuar me të vitet e fundit kanë vënë re se problemet e tij me leximin dhe shqiptimin e tekstit po bëhen gjithnjë e më të theksuara. Prej disa kohësh është shkruar se Bruce harron tekstin dhe ndonjëherë humbet, por në atë kohë nuk dihej ende se ai kishte afazi.

Megjithatë, shumë ishin të befasuar që vitet e fundit ai ka luajtur në filma me buxhet të ulët që nuk kanë arritur sukses të konsiderueshëm as me publikun dhe as me kritikët. Megjithatë, pas Bruce është një karrierë e pasur gjatë së cilës ai u bë sinonim i heroit të aksionit.