Sipas tyre miqësia e tanishme franko-gjermane “gjithashtu dëshmon për vuajtjet e të gjithë popujve të përballur me mizoritë e luftës”.

Në fakt, 11 nëntori është dita kur çdo vit përkujtohet armëpushimi ndërmjet Francës dhe Gjermanisë, i cili i dha fund Luftës së Parë Botërore në vitin 1918. Njëherësh në këtë datë nderohen edhe të gjithë ata që ranë për Francën dhe Gjermaninë në konfliktet e kaluara dhe ato aktuale.

E një ceremoni ushtarake në vendin e ushtarëve të rënë në Prishtinë gjatë luftimeve në Frontin Lindor, do të mbahet më 11 nëntor në orën 11:00, në hapësirën e varrezave të krishterëve në Arbëri.

Pikërisht Gjermania dhe Franca kanë paraqitur së fundmi një plan për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Detajet e këtij plani nuk janë bërë ende publike për opinionin, edhe pse palët në dialog tash e disa muaj janë duke e shqyrtuar atë.